agenda
   
de smeltkroes
   

contact

   

workshops

   

indexpagina

 


De grote boerderij met het rode dak aan de Kwadestraat in het gebied dat vroeger De Keen heette in Etten-Leur wordt bewoond door Dora Schouwenaars. Inmiddels is de boerderij helemaal ingesloten door de nieuwbouwwijk; een luchtfoto toont hoe zij als het ware een groene long vormt in dit gebied. Vee is er al lang niet meer op de boerderij, maar wel heel veel ruimte. Dora heeft lang nagedacht wat zij met die ruimte, de voormalige koeienstal, zou gaan doen en uiteindelijk heeft zij besloten de ruimte geschikt te maken voor het houden van workshops, lezingen en cursussen.

   

Dora zocht qua invulling naar dingen die haar zelf aanspreken. Dat zijn vooral items rondom de gedekte tafel. In eerste instantie zocht zij een naam in de richting, maar om zichzelf niet te veel te beperken koos zij toch voor de naam Smeltkroes. Allerlei onderwerpen kunnen daar ondergebracht worden. Het biedt ruimte voor veel creativiteit! En er is volop parkeerruimte op eigen terrein.

De voormalige koeienstal onderging een metamorfose. Wanden en plafond werden bezet, goede verlichting aangebracht, toiletten en een aparte hal die als garderobe fungeert gemaakt. Op de vloer die voorzien is van vloerverwarming, koos Dora voor warme terracotta tegels die in een fraai patroon zijn gelegd. De ruimte is licht en functioneel ingericht met een combinatie van modern en rustiek meubilair. Een klein keukenblok maakt het af, samen met een multifunctioneel opbergrek dat ook als werktafel dienst kan doen.

 

 

Hieronder staan een aantal (sfeer)foto's van de ruimte, het terrein en de voorzieningen.

Klik op de foto voor een grotere weergave.